Wat is Open-Source

Open-Source-software is computerprogrammatuur waarvan de broncode in te kijken en te veranderen is. Met Open-Source wordt de mogelijkheid gecreeërd om een programma aan te passen door eenieder die de kennis heeft om de broncode te begrijpen.

Voordelen Open Source

Open Source systemen worden vaak snel voorzien van de nieuwste technieken.
Een closed source software project wordt meestal beïnvloed door een groep van enkele tientallen programmeurs. Een Open Source software project dat een grote community kent wordt door enkele honderdduizenden programmeurs beïnvloedt waardoor de opname van nieuwe technieken sneller te bewerkstelligen is. Omdat open source van iedereen is, is ook iedereen bereid elkaar te helpen en worden er veel sneller fouten uit de software gehaald dan bij closed source projecten.

Vele uitbreidingen
Voor de Open Source systemen die ZCORE gebruikt worden door andere programmeurs voor iedere gewenste functionaliteit wel plugins (add-ons) ontwikkeld. Met een plugin kan het originele systeem verrijkt worden met extra functionaliteit. Voor een overzicht van de meest populaire plugins voor Zcore klik hier.

Welke Open source wordt voor ZCORE gebruikt?

Voor ZCORE gebruiken we verschillende soorten open source programmatuur. De belangrijkste zijn:

WordPress
WordPress is een Content Management Systeem (CMS) waarmee je heel gemakkelijk een website kunt maken én onderhouden. WordPress begon ooit als simpel CMS om een weblog mee te maken. Inmiddels is WordPress veel meer dan alleen een blogging-platform en wordt het door steeds meer grote merken en bedrijven gebruikt om een website te bouwen. ZCORE gebruikt WordPress als basis voor de interface, gebruikersbeheer en nog veel meer. Indien u voor ZCORE e+ kiest dan bouwen wij ook uw website met behulp van WordPress. Daarnaast zorgen wij ervoor dat u de onderdelen van uw website via de ZCORE Interface kunt beheren.

Woocommerce
WooCommerce is een webshop plugin voor WordPress. WooCommerce begon als een simpele plugin, maar is uitgegroeid tot een enorme community en veel meer dan alleen een enkele plugin. WooCommerce is één van de meest populaire webshop systemen en wereldwijd miljoenen keren gedownload. Door deze populariteit is Woocommerce binnen 2 jaar uitgegroeid tot een zeer stabiel systeem dat regelmatig verbeterd en uitgebreid wordt.

Plugins
Er zijn talloze plugins ontwikkeld voor zowel WordPress als Woocommerce. ZCORE maakt gebruik van een reeks plugins voor functionalteit zoals het Point of Sale systeem of de mailingmodule.

Eclipse & Birt
Voor onze rapportage-modules gebruiken wij BIRT. Met BIRT kunnen we alle data die in de database wordt opgeslagen uitlezen en in iedere gewenste vorm presenteren. De dagrapportage is een voorbeeld van een rapport dat in BIRT is ontwikkeld. Maar ook als u maatwerk-rapportages wenst dan verzorgen wij die voor u met behulp van BIRT.